top of page

NYHETSBREV VÅREN 2016

Kjære Jevnaker Hage-venn ! 🍀

Så har endelig våren kommet ! Vi gleder oss stort, og ser fram til Jevnaker Hage´s virkelige etablering på det grønne kartet!

Ikke bare lokalt men også i en større sammenheng.

Helgen 5-6 Mars arrangerte Norsk Permakulturforening årstreff her på Jevnaker. Dette var svært vellykket, vi fikk gode tilbakemeldinger og kanskje kan Jevnaker bli et sentralt møtested for dyrking og grønne interesser også på landsbasis.

Med kort vei fra byen, og god forbindelse til Gardermoen ligger vi sentralt til, og det er også mange interessante bedrifter og prosjekter her i distriktet, blant disse Jevnaker Hage.

VI KAN BLI EN LAND-BESØKSHAGE, OG EN RESSURS OGSÅ FOR FLYKTNINGER !

Det ble holdt 2 presentasjoner på navnte årstreff, som begge er svært interessante og relevante for oss. Det første var Andrew McMillion, som representant for Refugee Greenspace Initiative , en organisasjon som blant annet har etablert 8 kjøkkenhager ved asylmottak i Oslo-området. De er nå interessert i å se litt lenger ut av byen, og også på steder som ikke er direkte ved et asylmottak, men i nærheten og sammen med andre grupper - for bedre brobygging og integrering. Dette er en svært aktuell samarbeidspartner for oss, vi har jo hatt dette i tankene fra starten av, og nå kommer det folk som "kan" dette og vil samarbeide, fantastisk.

På søndagen fortalte leder av Norsk Permakulturforening Helene Bøhler om det internasjonale nettverket av Land-prosjekter ( besøkshager )

Vi ønsker å utvikle oss til et sådant og vi er i gang med å forberede dette, blant annet er to av oss; Trude og Jan, bevilget studiereise til Danmark i september for å lære og knytte kontakter. Dette vil både gi oss gode retningslinjer for hvordan vi kan drive Jevnaker Hage og god markedsføring. Her er en link til mer info angående dette, det finnes også en slides presentasjon om hva dette innebærer.

Det ser fortsatt foreløbig stille ut på området, men på planleggings / forberedelsesfronten har det skjedd store ting.

Den suverene gaven fra Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal; en Grillhytte ! - er bestilt og oppe så snart vær og føre tillater det ( vi må grave og det er lettere når tæla´n går).

Vi begynner etableringen av hagen i et hjørne av området, under her en tegning av hvordan vi planlegger dette (tegner; Anne Mortensen ) ;

Bålplassen er på plass, pilkvister til Pilhytte satt vi i bakken i fjor ( blir spennende;-)) og insektshotellet bak denne er påbegynt.

Vanndunker som Brannvesenet fyller ved behov og de opphevede Hügelbedene helt i forgrunnen er også på plass.

En platting og et drivhus vil komme på hver side av Grillhytta, som dere ser.

Slik får vi et koselig tun som skjermer mot veien i nord. Planteområdene i vifteform skal etableres på KURS, disse starter allerede nå 6. april (følg også med på Facebook )

Kurs Jevnaker Hage 2016

Vi setter i gang med kurs innen dyrking og relevante temaer.

For store og små :-)

Ofte fyrer vi opp grillen og lager noe spiselig av det vi dyrker.

Alle er velkomne på onsdager, fra 16.30 og ca et par timer.

Gi beskjed på forhånd, helst senest søndagen.

Blir det stor nok etterspørsel vil vi også danne en gruppe for barn og unge rett etter skoletid, denne også på onsdager.

Planen er da at de kan komme rett til et varmt måltid.

Påmelding senest søndagen før.

Priser ;

Voksen - kr 200,- (medlemmer av Jevnaker Hage kr 150,-)

Klippekort 10 ganger - kr 1500,-

Barn - kr 50,-

Klippekort 5 ganger kr 200,-

Fine Gaver ;-?

Hovedlærer Steinar Auråen er en dreven hagebruker og en stor inspirator med en humoristisk og praktisk tilnærming til det meste. Alt løser seg :-) Steinar er også veldig flink med barn og unge, han har hele 8 av de selv !

Les mer om det løpende kurset gjennom sesongen HER

Til sist får vi nevne at vi holder Årsmøte den 20. April. Her er naturligvis alle medlemmer velkomne. Innkalling kommer veldig snart.

Nå sender vi også ut medlemskontingenten for 2016. Vi setter stor pris på dere medlemmer, og dette gir også et viktig bidrag til driften av Jevnaker Hage.

Midlene vi har har fått i gave er øremerket Grillhytte og opparbeiding av området, så vi får det ikke til uten dere ;-)

God vår til dere alle sammen, så sees vi i "hagen" etterhvert ✌🏼☀️🍀

Vi gleder oss !!!

Hilsen oss i Jevnaker Hage!

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Black Square
bottom of page